i eat when i get sad and i get sad when i eat

ÅH, vad skönt :) Har skrivit på filmanalysen hela dagen, så bestämmer jag mig för att kolla läget lite på lathunden. Inser att man ska ha 1.5 i radavstånd. Vågar typ inte ens hoppas. Men så har jag 1.15. Fixar det rätt, och wuhuuuu plötsligt var jag klar med hela analysen :) GÖTT!

Har dock ingen mat hemma och ingen ork att åka och handla. Tänkte beställa kebab, bara föratt. Sitter och småler med menyn i handen när jag inser att jag inte har nån telefon. Smart. Sen var det det där med orken igen, orkar inte gå till pizzerian och sitta där och vänta haha. Oh well, då sparade jag en slant. Istället åt jag upp halva min matsäck inför resan haha, (varav rubriken.. & kanske lite att jag är ledsen att jag inte har nåt gott så då äter jag nåt mindre gott och inte alls så nyttigt sen blir jag ledsen att jag äter dålig mat så då äter jag lite till...... tröstäta, mhmm<3) men shut up om det, tillbaka till matsäcken, får fixa ny imorgon. :)

Nuuuu måste jag dock packa. Än så länge har jag hittat två klänningar & två tröjor jag vill ta med mig. Haha. Jag ÄR för lat. Semenarie imorgon vid 10 tiden, sen drar jag direkt till tåget såatteh. Borde kanske skynda va. Skönt att jag är klar med analysen iaf ;)

packa diska plugga

Eftersom jag inte har nån mobil var morgonen lite klurig. ESN möte vid 9, lite för tidigt för att jag skulle hinna vakna av mig själv. Tur man har en så snäll pojkvän, som skypade till mig 10 över åtta för att se så jag var vaken :)
Hann trycka i mig det första jag hitta i skåpet, pepparkaksfrukost, innan jag skyndade iväg. Nu är jag iallafall riktigt hungrig, och har världens craving för en falukorvsmacka. Så en falukorvsmacka ska det bli!
Mer på schemat idag, packa diska plugga. Fun stuff. Imorgon blir det ju Linköping en sväng sen 07.25 på onsdag sitter jag på tåget mot Arlanda. :))

det finns så mycket att förlora, dina drömmar är så stora, här är gatorna alldeles för små

Bubbelbad, tända ljus, ett glas rött.
Sannas egen lilla myskväll.
Nu sitter jag invirad i ett täcke & glor på Beckfilm & äter rostat bröd.
Läskigaste grejen hände när jag rostade min macka nyss haha.
Satte mig i soffan & väntade på att min macka skulle rosta klart, plopp så varen klar, jag går tillbaka till köket och ska bre min macka. Så ligger den ovanpå brödrosten istället för sitter i den. Som om någon lagt den där, uhuh..
Tror jag blir nojig genast när jag blir ensam haha.
Men nu ska jag mysa vidare, skippar nog att göra en macka till haha.
Det är bra skönt här i lägenheten. Men jag längtar ändå hem så himla mycket ikväll. Jag längtar till mina vänner och min familj. Till Linköping. Min lilla storstad. Men på tisdag åker jag hem, sen vidare på äventyr, så nu ska jag sluta klaga och gilla min egna lilla myskväll istället. Vi tar lite glass på det va!

finbesök från hemstaden

Nu har Dan, el boyfriend, precis hoppat på bussen mot centralen för att åka hem till sig igen. Känns stort & tomt i lägenheten nu. Man hinner vänja sig snabbt vid att vara två.
Men det var mysigt att han var här iallafall :)

I fredags blev det utgång med några tjejer ur klassen & några ur Mem-klassen. Riktigt skoj! Studentpuben sen sjukan, fun stuff. Dock vaknade Dan & jag 20 över två i lördags haha, så just då kändes det kanske inte som den bästa idén.

Meeen vi fick ändå mkt kul gjort, som shopping & finmiddag. Jag hade köpt vin & allt till vår middag på lördagkvällen, vi drack ett halvt glas var & satsade på cola istället haha. Så kan det gå.

Har dock hängt mer med Dan & mindre med skolböckerna i helgen. Så nu blir det näsan i boken/på filmen vi ska analysera hela kvällen & morgondagen. Ska försöka klämma in lite packning också i tidsschemat... inte många dagar kvar nu! Australien + Nya Zeeland, here I come :D

the hard life without a cellphone

Skönt att vi inte har någon föreläsning idag. Lite klurigt att vakna imorse eftersom jag inte hade någon väckarklocka sen mobilen ramlade i golvet.
Ändå är det lite relaxing att inte ha någon telefon... Ioförsig trycker jag på mobilen titt som tätt för att försöka låsa upp knapplåset, innan jag kommer ihåg att den inte funkar...
Men nu har jag skaffat skype iallafall! Riktigt mysigt att vara på en distansdate med pojkvännen igår faktiskt, lite skällskap när man käka kvällsmat haha. :)
Fast idag kommer han hit på riktigt, woop woop!
Städningen & diskningen som krävs nu innan är dock inte lika woop, haha. Har besegrat diskberget på bara 40 minuter idag, nytt rekord för ett så stort diskberg tror jag. Har även börjat städa, men känner hur energin bara rinner ur mig & datorns dragningskraft blir allt starkare!
Jahaaaooonejeeehej. Om man skulle kämpa mot dragningskraften & städa vidare kanske..


wow vilken kväll! ...eller?

Hela gårdagen var verkligen fullspäckad. ESN-möte vid 9, föreläsning vid 13, HejKalmar-möte vid 15, Radiogala vid 18.30 & Luciasång med ESN vid 21.30. Som sagt, fullspäckad dag. Riktigt rolig! Men också fullspäckad :)

Emellan varje aktivitet åkte jag hem, försökte hinna äta, och hann vara hemma någon timma åt gången. När jag under de 45 minuter jag hade hemma för att byta om & laga kvällsmat innan radiogalan (& då hade jag redan missat förfesten tyvärr :() blev det alltså väldigt stressigt. Men jag hann, tro det eller ej! Skulle till och med cykla iväg mot stan 5 minuter tidigt för att vara säker att hinna i tid.

Har slängt på mig jackan, skorna & ska precis gå ut genom dörren när jag upptäcker att nyckeln hem är borta. Så jag börjar rusa runt hela lägenheten, kastar runt saker i min desperata jakt. Hittar fortfarande inte nyckeln. Panik.
Tar upp mobilen för att smsa någon som ska på galan att jag kanske blir lite sen för nyckeln är borta. Vad händer inte då, jo självklart tappar jag mobilen i golvet & den går sönder. Skärmen blir helt svart.

Jag ska erkänna att tårarna inte var långt borta. Tanken slog mig att ta en extranyckel, hoppas på att den riktiga nyckeln inte hade suttit kvar i nyckelhålet & blivit stulen (en av mina största rädslor faktiskt...) & cykla iväg till galan iallafall. Det enda problemet är att jag inte skulle komma in på galan, eftersom jag inte har det kortet man måste ha för att komma in på krogen. Skulle alltså behövt ringa någon och be dem komma ut. Men, ehja. Mobilen var som sagt svart. Försöker istället få tag i någon via facebook, vilket tyvärr inte heller funkar.

Samma sak med Luciagrejen, insåg snart att jag inte skulle hitta de andra. Sara var supersnäll och sa att jag kunde komma hem till henne innan där de andra övade in lucialåtarna, men eftersom jag aldrig varit där & inte skulle kunna få tag i någon när jag tappade bort mig (vilket jag skulle göra) kändes det lite för risky.

Så ja, gårdagskvällen blev inte fullt så lyckad som jag kanske hoppats. Förlåt alla som trodde jag skulle komma, & så gjorde jag inte det.

Hoppas att den här kvällen blir roligare. Sista radioprogrammet för terminen, det vill ni inte missa va! 19.oo på radioshore.se

Pusssssssss


Oh, just ja. Drömde till och med om att någon kom in i lägenheten. Sen skällde jag typ ut dom för att dom använt nyckeln som jag glömt i nyckelhålet. Inte konstigt man är rädd för det. Men tydligen hade dom en egen nyckel, och hade dessutom städat halva lägenheten, så då kändes det ju nästan okej. Dock var förvirringen när jag vaknade ganska påtaglig. Ingen städad lägenhet, inga inbrottstjuvar. Märkligt.


Ms Confused & yrvaken.


den långa sömnen

Vaknade riktigt utvilad imorse efter 12-13 timmars sömn. Känner mig som en ny människa!
Visserligen ganska sliten idag också, men mår betydligt bättre än igår.
Ikväll ska jag på ett möte som jag inte ska missa...


lägger mig och glädjer mig åt att dagen är över

Herregud, detta har inte varit min bästa dag.
Har varit sjukt seg & mått fysiskt dåligt. Vi hade föreläsning till sextiden, kan inte säga att jag var på hugget direkt. Efter det missade jag dessutom ett möte för jag var inne i min dimma av trötthet & smärta. Hur pinsamt som helst. Förlåt igen.
Cyklade till Berga efter skolan för att hämta ut lite medicin iallafall, men apoteket i Berga har ju brunnit upp ihop men det mesta andra där. Men en apoteksvagn fanns iallafall. Dock skulle dom vara tvungna att beställa hem så jag skulle kunna få medicinen först imorgon.
Dessutom regnade det när jag cyklade hem.
Så en sån härlig dag har jag haft.
Ibland måste man få klaga, va?

Men om jag ska avsluta med något positivt, bara för att det är ju faktiskt så mkt roligare att vara positiv, så köpet jag choklad när jag ändå var i Berga. Marabou mjölkchoklad med frukt & mandel. (frukt & mandel = nyttigt ju!)
Vår föreläsare avslutade även föreläsningen med att säga att läxan för dagen var att gå hem & kolla på långfilm. Bästa läxan ever eller vad?
Nu ska jag vara duktig & göra mina läxa. Läggdags vid 8, skööööönt! :D
Så ta åt er det positiva av dagens blogginlägg haha :)
& hoppas ni alla mår superbra<3

söndagsmys

Trots att jag sov till halv ett, (ja, det var en lyckad kväll igårkväll. ja, jag var trött imorse), så har jag hunnit mer massa idag. Städat, diskat, julhandlat med Ida, bakat paj med Emma & käkat tacos med Beck.
Ska dock snart call it a day & krypa till sängs. Längtar till frukost till julkalendern :)
Nu är jag dock lite för i extas för att kunna sova tror jag. Till julen ska jag med familjen till Australien & Nya Zeeland, så sitter & chattar med pappa & syrran och planerar inför resan. WOOP WOOP!


diskaredagen

Nyhandlad. Nyäten. Nybadad (snart.)

Dagen till ära blev det en smarrig köttfärssås med paprika & chili & svamp - i tacobröd, of course :)
Sitter nu & kollar ikapp julkalendern, fastade direkt faktiskt haha. Charlie är så söt :)

Snart ska jag bestiga diskberget en gång för alla.
Efter det väntar julmys & spelkväll hemma hos Ellenkaramellen.

Men nu, liite mera tacos va va va :)


man är sällan så lycklig som när man inser att det finns kvar av gårdagens kebab

Jag glider runt i underkläder och sjunger julsånger med en tuss i näsan. Vinterkylan har spräckt mitt stackars blodkärl men av någon anledning är jag full av julstämning ändå.
Kebaben står i micron, bidrar en hel del till lyckan.
En fundering jag har är dock varför Kalmaritiska pizzerior inte heller såsen i kebaben eller på pizzan som jag är van vid. Visserligen får man då välja mängd själv, och en såsfantast som jag tar ju gärna en extra burk. Just nu är dock läget lite småjobbigt eftersom mina två såsburkar gick åt till de 2/3 av kebaben som slank ner igår. MEN, jag har ju trots allt min kebab, så den lyckan går inte att ta död på. Inte ens med en blodig näsa eller ösregn utanför fönstret. NU JÄVLAR ÄR DET JUL IGEN! :D

om jag kunde vagga dig varm och lugn

Ligger i sängen, somnar när som.
Önskar jag orkat göra mer, har bara varit hemma två timmar.
Men imorgon är det föreläsning sen fest. A girl's gotta sleep. Sammanfattningsvis.

Men det har också sammansfattningsvis varit en bra dag. En mindre bra men ack så rolig radiosändning också.
Men nu, nattinattiiii

morgonkaffet - check!

Hektisk dag framför mig.
Ska snart cykla iväg till Giraffen köpcentrum för att göra en artikel om ''mat mot förkylningen'' tillsammans med Simar. Läs den gärna senare idag på hejkalmar.se :)
Sen är det opponering i skolan, & sedan ESN möte för alla på nya ESN styrelsen (inklusive mig, woopwoop!)
ESN är alltså föreningen för utbytesstudenterna, alltså :)

Ikväll blir det även radio, & efter det storstädning.
Som sagt, hektisk dag! Tur man har sitt morgonkaffe <3

every word you say i think i should write down

DONT WANT TO FORGET COME DAYLIGHT



Precis hemkommen från ett 2 timmar långt radiomöte för alla gruppansvariga. Vi har fått fylla i listor, närvarolistor typ medmera, riktigt lärorikt faktiskt :)
Inför kvällen väntar den efterlängtade disken, lite städning & en tidig sömngång.
Börjat känna mig lite krasslig de senaste dagarna, & dessutom somnat runt 10-11. Men orkar inte bli sjuk nu s ska ta vara på mig. Idag har jag exempelvis mysit runt i kofta & halsduk, himla skönt.
Lite te, en varm filt & nån dålig film på det så är min kväll fullbordad.
Får se hur det blir med det där med disken & städningen öhmööömn.... :)

vsd

dagens version på tacos

I ett tacobröd:
Köttfärst, champinjoner, tzatziki, tacosås & tacochips.
Mhmmm. :)

make me your radio and turn me up when you feel low

Det blir en Kalmarhelg trots allt.
Ibland är det skönt med en helg hemma i lägenheten, lite tid att ta det lugnt & verkligen relaxa. Just nu vet jag verkligen inte vad helgen har att bjupå, sånt som märks va :)

Vet iallafall att jag ska acta värsta radiokändisen den här veckan. Ehömn, nejdå. Men ska faktiskt sända två gånger den här veckan, ska bli himla roligt. Först som vanligt, på torsdag kl 19.oo med NITTON NOLLNOLL gänget, men den här veckan också på fredag kl 19.oo tillsammans med Ida i hennes program Förfest. Kommer bli galet kul :) Lyssna gärna på radioshore.se

what to do

Tacos med svamp i, check!
Nu måste jag bara börja planera inför helgen.. Många ur klassen ska åka hem, & hade egentligen med funderat på det. En av mina bästa kompisar som också flyttat till annan stad är hemma i helgen nämligen, & har inte träffat henne på två månader. Samtidigt var jag ju precis hemma i helgen, & pengarna ska ju gå till julklappar såhär års. Så vi får se vad som händer helt enkelt.
Just nu sitter jag & tittar på himym, har sett nya avsnittet två gånger redan haha..
För övrigt är det väl inte supermkt på gång va... Känner mig tråkig, blir nog tidig sänggång ikväll alltsååå.


living might mean taking chances but they're worth taking

Hemkommen. Blev ganska sent efter mötet idag, men det var det värt.
Var på ESN möte, för nya styrelsen skulle röstas fram. Kan säga såhär, jag är glad just nu!
& hungrig. Tänkte äta en skål flingor & ta ett varmt bad nu tror jag.
Har läst på fb att folk lite här&var börjat få snö nu. Jag är så lycklig att jag lyckats undvika den.
Älskar snö, älskar vinter. Ser bara inte fram emot den. Den är skön typ på en skidsemester eller när man är liten & inte har massa plugg att göra istället för att vara ute & leka eller någon skola att cykla till.
Kort&gott, lycklig!
Men kallt är det ju ändå, så badkaret är ju min frekvent använda återupplivare. Perfekta sättet att tina upp kroppen & vila ut. Ska undvika att somna i badet bara, som jag faktiskt har råkat göra tidigare...

Imorgon har jag lite sovmorgon kanske, vi ska ses vid maxi vid halv elva. Tänkte försöka hoppa upp tidigt & träna lite på morgonkvisten. Men vill inte lova för mkt. Med tanke på min history vad det gäller träning.
Huuuur som helst! Badet ropar mitt namn! Tycker mig även höra chokladkakans ljuva stämma? Jo, nu hör jag den tydligt!
(Har btw gått ner 2.5 kilo nu, så min diet måste funka på nåt jäkla sätt, woopwoop!)


project cupcake

Hemma i Kalmar igen.
Har haft en underbar helg, faktiskt. Hunnit med allt man kan tänkas göra på helg nära julen hemma i Linköping.

Har shoppat.
Sett Linköpings luciatåg.
Fällt en tår för hur vacker bästa kompisen var i luciatåget.
Varit på chokladfabriken.
Lagat finmiddag.
Druckit vin.
Haft förfest.
Gått på krogen.
Ätit julbord.
Druckit julmust.
Varit på hockey.
Varit på hemmafest.
Varit på efterfest.
Ätit gröt.
Druckit mer julmust.
Spelat brädspel.
Spelat TVspel.
Kollat på film.

Allt som allt, en riktigt bra helg alltså!
Nu sitter jag hemma i lägenheten igen. Vi håller nämligen på med ett projekt i skolan där vi ska göra ett tidningsomslag, som jag tror jag skrivit tidigare kanske. Hur som helst har vi shoppat muffins idag, & en liten dekorationstomte som ska sitta på en muffin. Imorgon ska vi åka till skolan & foto muffinsarna.

Meeen ikväll ska jag på möte, så nu måste jag hitta nåt att ha på mig. Talk to you laaater :)

meeer juuuul

Okej, jag har fastnat. Fastnat för julen.
Har hört att årets julkalender ska vara riktigt bra, var bara alldeles för trött & utslagen imorse för att ens förstå vad som hände haha. Men jag ska ge den en chans.
Min, & typ alla andras, favoritjulkalender är ju såklart Mysteriet på Greveholm. När Ellie kom hit var hon jätteexcited över att titta på det, & jag fastade ju också direkt så klart. Som vanligt.
Nu är jag iallfall fruktansvärt sugen på pepparkakor haha. Så går det.

Oh, påtal om kakor. Min GI går ju sådär. Jag har verkligen försökt, men har lockats jättemkt av alla godsaker... Läs gärna min krönika häääär om ni vill veta lite mer :)
Hur som helst! Jag har ändå lyckats gå ner i vikt! Vägde mig idag, med kläder på & efter jag ätit (alltså borde jag varit tyngre än sist jag vägde mig då jag inte ätit & inte hade mkt kläder på mig.) Anyways, 1 kilo mindre. Woop woop. Lite gott har min diet gjort iallfall.

juldagsmorgon

Väckarklockan ringer om och om igen.
Jag försöker vakna. Kan inte.
Det är så varm och skönt att ligga bredvid pojkvännen och bara sova vidare.
TV-n står på men jag uppfattar bara avlägsna ljud.
Lyckas tillslut hamna i något halvvaket tillstånd.
Pojkvännen vänder sig mot mig, säger med retfull röst:
- Ligger du och tittar på julkalendern Sanna?
Jag, yrvaken, förvirrad:
- Eh nej. Gör du?
Pojkvännen, lite tyst, nästan skamsen:
- Ehumn, jaha. Ja...

Sen ojade han sig över att han kommer bli tvungen att kolla på julkalendern nu eftersom den är på varje morgon när han ska upp till jobbet. Han är bra söt. Han är lite julkänsla.

no-shave-november

Idag är det första december! Herregud vad tiden flyger förbi...
För tillfället är jag hemma i hemstaden, sitter hemma hos pappa & väntar på att min syster ska komma hit & umgås med mig. :)
Riktigt skönt att vara hemma faktiskt! Var fyra veckor sen sist, så man hinner ju verkligen börja sakna Linköping på den tiden. & här är det en hel del som har hunnit hända på dom fyra veckorna..... Bland annat sa min pojkvän innan jag åkte hem till Kalmar sist, att han inte skulle raka sig tills jag kom hem till Linköping nästa gång. Det har han inte heller gjort. Så ja, jag har en riktigt skäggig pojkvän. My boyfriend is santa.

Nåt annat kul som händer idag är att min & min systers kompis Kana kommer hit & hälsar på över helgen. Kana är japan/amerikan & lika gammal som min lillasyster, 18, & vi lärde känna henne & hennes syster när vi bodde i Japan när vi va yngre. Vi blev ett litet gaaang, & reser ofta, nån gång om året eller vartannat, tillsammans med våra pappor som med är bästisar. Nu är Kana iallafall i Amsterdam & hälsar på sin pojkvän där, & tänkte passa på att ta en trip till Sverige med. Ska bli så roligt att se henne! Nu var det nog två år sen sist, när vi firade jul/nyår i deras hus på Hawaii.


---> Maya (äldsta systern), jag, min syster Ellie & Kana



---> Ellie, jag, Maya & Kana