att besegra ett diskberg

Det är med russin till fingrar som jag äntligen lämnar diskbänken. Det var ingen lätt match, men till sist gick det!
Men nu står all disk skinande ren i diskstället, så himla skönt! What a feeling

Tänkte krypa till sängs nu, imorgon är det nämligen en väldigt spännande dag. Vi ska bli indelade i par för att sedan intervjua varandra och skriva den här intervjun som en uppgift för kursen. Vem kan man hamna med mon tro? Ska bli skönt att komma hem till pojkvännen sen imorgon kväll också, min lägenhet ekar när jag sjunger för mig själv haha så lite sällskap ska bli skönt.

Radion idag tyckte jag var rolig som vanligt. Bjöd även teamet på mina ugly bullar. Hade tänkt lägga upp en bild på mitt bakverk när jag först började baka, men vid åsynen av slutresultatet bestämde jag mig för att skippa deva. Ni får pallra er till Kalmar Nyckel imorgon så kanske jag har med en om ni är nyfikna :)

pizzamage, javisst javisst !

Känner att jag nästan rullade in i lägenheten! Ojojoj inte visste jag att man kunde bli så mätt på en pizza? Men den var ju så god så jag kunde bara inte sluta äta haha!

Idag har vi haft radiomöte, som vanligt blev det en massa prat om en massa annat. Men ikväll klockan 19.oo kör vi igen, missa oss inte på www.radioshore.se :)

Nu har jag ett diskberg som väntar på mig. Inte det största berget jag sett, tack&lov, men lagom stort för att det ska kännas jobbigt. Fast det kanske disk alltid gör å andra sidan. Tänkte röja upp lite i lägenheten också eftersom imorgon blir det hemfärd till Linköping! Vill ju komma hem till en ren&fin lägenhet :) Plus att pappa kaaanske kommer på besök nästa fredag, & eftersom jag inte vet hur länge jag stannar i Linkan så är det lika bra att ha det rent ifall att jag inte hinner hit före han. Eller hur :)

Utanför mitt fönster har löven börjat trilla av träden. Mitt favoritträd som jag alltid tittar på har börjat se riktigt naket ut nu, vilket är lite tråkigt. Det såg så fint ut när det liksom brann. Men vinter har väl också sina fördelar... i guess. Längtar inte haha. Hade stickad kofta, jacka och halsduk på mig idag & frös jättemkt.. Blir att hämta vinterkläderna när jag ändå är hemma en sväng :)

Jahanähääää om man skulle diska kanske.. Eller powernappa lite? Diska vare ja.....

beväpnad med en webcamera






taklampa (!)

Helt snett & inte ett rätt, men bättre bilder kommer när kameran gör det :)

being smart, looking smart !




Nya glasögonen damp ner i postens brevlåda häromdan & nu har jag äntligen hämtat dom.
Nu är jag redo för plugg !


det var en mörk & ruggig höstkväll

Jag skäms lite för att jag fallit ned i träsket av ickebloggning. Det roliga (sorgliga?) är att jag fått fler kommentarer nu när jag inte uppdaterat på ett tag än nånsin innan. Men det gjorde mig bara glad, så då tänkte jag göra er lite glada & lägga upp lite bilder! Framförallt Ellen som fått hålla sig så länge, kan inte vara lätt.

Dock är min kamera fortfarande i Jönköping, så mitt enda verktyg är webcameran. Ikväll är nog den ruggigaste kvällen jag upplevt på länge, regnet bara öser ned, det är allmänt kallt, mörkt & blött... Suck. Summering: Jag tror inte det går att ta bilder med webcameran med den här belysningen, men imorgon kommer bilder upp! Promise!

Idag har jag myst med en hund i stort sett hela dagen. Var hemma hos Emma & pluggade tillsammans med henne & Madeliene. Riktigt mysigt. Fick förvånansvärt mkt gjort också. & nu tänkte jag runda av dagen lite med att skriva klart analysuppgiften , glo på film & baka bullar. Känns som en bra kväll.

I helgen hade jag också världens bästa hjälpreda på besök, also known as min pojkvän. Han hann knappt komma innanför dörren innan han hade hjälpt mig skruva fast det lösa handtaget till badrummet & fått upp en taklampa åt mig, för att bara nämna några av hans guld värda handlingar för min lägenhet. Tack gubben! :)

Men nu ska jag äta lite innan myskvällen drar igång. Känns som ett varmt bad med stearinljus, badskum & en bra bok lockar ganska mkt i den här kylan också. Kankse tar med mig en bulle eller två...? Haha talk to youuuu later :)

dressed for success

in my gråa haremsbyxor.
Just hemkommen från radiosändning, kungar som vanligt.
Med mig bakom teknikbordet blev det ju intressant iallafall haha.
Livia var kung på att läsa nyheter också btw.

& nu peppar jag helg här i den mörka lägenheten!
Imorgon ska jag springa ärenden hela dagen, posten, banken, affären and so on.
Sen kommer pojkvännen hit, myspys, men ska bjuda han på middag... Middagen han bjöd på sist var svårtoppad, så vad ska jag komma på för nåt gott...? Hmm...

Vad mer denna helg har att bjuda på vet jak icke.
Sånt som märks.
Imorrn tänkte jag lägga upp lite bilder på lägenheten med när jag fixat lite, så håll i er! :)

hemmakur i sängen

Hade en riktigt trevlig kväll ikväll med radioteamet, tackar Livia för den smarriga kladdkakan som dessutom var laktosfri! Loved it!
Men det är inte mkt man får gjort på ett sånt där möte, mer än att skratta & snacka om allt annat. Fast kul hade vi, & nu när jag halv tolv rullade in hemma igen känner jag mig ganska säker på att morgondagens radiosändning kommer bli succé. Mhhmmm!

Men cykelfärden hem blev mer än mina öron klarade av. Hela sidan av huvudet värker, jag har fått frossa & öronen knastrar. Bådar inte gott för ett öronbarn som mig. Men nu har jag krupit ner under en filt i sängen, tänkte koka lite te också & tycka lite synd om mig själv. Får fasen krya på mig tills imorgon när Häger, författaren till två böcker i vår kurslitteratur, kommer & föreläser. Han har ju blivit något av en idol så det kan jag ju bara inte missa. Alltså - bedtime!

Överväger att sticka vitlök i öronen, det ska hjälpa. Men vet inte, det känns sådär. Vi får se hur illa det blir & hur gott jag luktar im. Sleep tight!

att cykla - vilken härlig känsla

Idag försov jag mig. Igen.
Jag kan verkligen inte vakna på morgonen.
Sov elva timmar och ändå somnade jag om när jag satte mig upp & började läsa för att vakna. Haha smidigt.
Ska börja lägga telefonen i andra enden av lägenheten tror jag, så jag måste gå upp.

Nu har jag iallafall varit med cykeln på mojen. Min punka är fixad. :D
Så nu ska jag snabbt kasta i mig lite käk & cykla iväg mot maxi för att träffa Cissi.
& senare ikväll är det radiomöte med världens bästa Nitton nollnoll  gäng (in & älska oss!) för att planera morgondagens show. Ni missar väl inte att lyssna´? :) Jag ska vara teknikansvarig & allt haha så det lär ju bli spännande både för oss i studion & för er som lyssnar haha... Jag lovar att göra mitt bästa!


LONG TIME NO BLOGG

But I'm back.
Efter en helt underbar helg är jag nu hemma i Kalmar igen, & redo att börja blogga.
Tidigt i fredags morse började jag färden mot Jtown för att träffa Emma&Nilla, & helgen blev en härlig blandning av fest, film, mys, mat, snacks & skratt. Alla de bästa ingredienserna.
Min lillasyster tittade också förbi Jönköping vilket var hur mysigt som helst.

Min kamera blev tyvärr kvar på Nillas fönsterbräda, så bilder får ni se efter jag träffat Nilla nästa gång.
Har även köpt på mig massor fint till lägenheten men även det får ni se pics på när tiden är inne.
Det nya badskummet provade jag förut idag - lovely!
Men nu ska jag krypa ner i sängen med slutet på boken jag läser & bara call it a night tror jag.
Hörs snart!


Radiodebuten är avklarad

& herregud vad roligt jag hade!
Jag har ingen aning om hur flummig jag lät, hur mkt jag skrattade eller vad för konstiga saker jag sa, men jag kan tänka mig att det var en hel del av alla tre. Men oh så roligt det var! Längtar redan nu tills nästa vecka! :)

& jättebra jobbat tjejer måste jag säga! Shit vad vi skratta & framförallt ÄGDE hehe :D
Missade du oss idag får du gärna lyssna nästa vecka kl 19.oo på torsdag.

Nu tänkte jag slänga ihop en snabb kvällsmåltid & gå & lägga mig tidigt. Imorgonbitti åker jag nämligen till Jönköping för att träffa mina underbara vänner Emma & Nilla. Oh vad jag längtar! Får se hur pigg jag kommer vara imorgon när väckarklockan ringer halv sex bara haha.. Men varför har man tåg om det inte är för att sova på dem?

Hasta la vista, uppdaterar mer så snart jag bara kan! Pussss (:


sex timmar radiostudion...



...men nu har vi äntligen fått klart våra jinglar inför morgondagens radiodebut!
Glöm inte att lyssna på oss klockan nittionnollnoll imorgon på www.radioshore.se

(bilden är från ellens webcam.)

welcome to my world
















THIS IS WHY IM HOT



Jaaaahmeneeeh


Looking from the window above, it's like a story of love


Jag är kär i min lägenhet. Jag är kär i utsikten från mitt fönster. Jag är kär i hösten.
Såhär ser min utsikt ut, skildrat av en ganska kass webcamera med ganska kasst ljus, men det är vackert iallafall.
Påväg hem idag tog jag massa kort på promenadvägen jag vandrar nästan varje dag till skolan. Lägger upp dem bilderna när jag käkat lite, så får ni se lite mer hur jag har det.


jag ska måla om min värld



Som Ellen var så otroligt gullig att påpeka med ett väldigt charmigt :pPpPPPppp skämt (btw, kunde inte låta bli att garva fast jag inte ville), så var secondhand butiken stängd. Den har visst bara öppet onsdagar & lördagar, så på onsdag ska jag göra ett nytt försök!

Istället hamnade jag i en färgaffär, & thats right, jag ska måla om! Köpte färg, penslar, spackel, roller & allt vad det nu heter. Brände 700 spänn men oh så fint det ska bli. Imorgon tänkte jag sätta igång med det stora projektet, & om någon känner att den vill komma & måla lite i utbyte mot kakor, mat eller liknande är ni väldigt välkomna haha :)

Radiomötet var nog allt annat än produktivt faktiskt. Men gott var det iallafall. Mycket snack, vofflor & skratt. Kort sagt, en riktigt mysig kväll. Sedan tog Lisa & jag en skön promenad hemmåt tillsammans. När vi sagt hejdå hade jag dock en liten bit till att traska vilket inte riktigt var lika skoj. HAHA gud. Ni skulle sett mig. Där springer jag liksom, i ilfart, med telefonen mot örat och flåsar fram en konversation med... mig själv. Det är precis så sorgligt som det låter haha... Men är man rädd så är man, & lite lugnare blev jag allt.

Dock lyckades jag bli precis lika uppskrämd igen när jag kom hem & tittade på criminal minds på TV, UTAN Ylva. Det var inte lätt det. Haha. Men nu tänkte jag krypa ner i min trygga säng & läsa lite. Om ni också kollat på nåt läskigt på TV eller så kan ni ju alltid tänka på mig när jag springer där helt ensam på cykelvägen haha så tror jag ni slipper mardrömmar :) sov så sött!


19.00

Ikväll blir det voffelkalas! Det kommer bli precis så underbart som det låter.
Radiogruppen ska ha ett litet sammanträde där vi ska bestämma programpunkter & planera inför vår första sändning på torsdag. Så glöm inte att tona in på torsdag om ni vill höra min gräsliga radioröst haha. När vi hade genomgång av utrustningen var någon tvungen att prata in i microfonen för att visa hur man spelade in, & jag råkade stå längst fram så jag fick berätta vad jag ätit till frukost. När meddelandet sen spelades upp visste jag inte om jag skulle skratta eller gråta haha, & bakom mig hörde jag vissa andra gruppmedlemmar, ska inte nämna namn haha, som frågade om jag verkligen borde vara med i gruppen om jag lät sådär.... Haha, det är med självförtroendet på topp jag kommer gå in i radiosalen på torsdag, jajjemen!
Nej det ska faktiskt bli skitkul :) & dom kan tyvärr inte sparka ut mig ur gruppen för jag är gruppansvarig, såatteee... :) Haha nej med det är kul att vi kan driva runt med varandra, tror definitivt att det kommer bli ett.. intressant program om inte annat.

Så ivkäll ska vi i NITTON NOLLNOLL gruppen ha vårt första lilla fikamöte, vilken tid? 19.oo of course :)

Nu har jag precis kommit hem från introduktion & första föreläsningen på nästa kurs. Sitter för tillfället i min obebodda soffa & väntar på att Ida ska sluta. Vi ska nämligen gå & titta på lite möbler i en secondhand affär, ska bli riktigt kul :) Nu ska jag bara hitta internetdosan & invardera sparkontot... Blir väl en del cash när man ska köpa matbord, soffbord, stolar osv, måste även köpa målarfärg så jag kan måla om här nångång. Vill kunna bjuda hem folk & verkligen känna att fan va najs place jag har :) Så lite färg, möbler & tavlor gör nog susen.

Älskar verkligen second hand också. Blev överlycklig när Ellen sa till mig att det finns en precis vid mitt lägenhet, så detär alltså dit vi ska idag. Har redan massa gamla fina grejer från när jag & pappa var på secondhand/loppis innan jag flyttade. Mmmmmmh fint! :)


lyx med lax

& ja, jag vet, fyndigaste titeln ever :D SÅ HIMLA NÖJD!

Efter att såsmåningom ha rullat in i Kalmar igen insåg jag att det fanns ett desperat behov av den där storhandlingen jag nämnt att jag tänkt göra. Så jag smsa Ida & we came up with a plan. Tog oss till Giraffen köpcentrum. & jag trodde jag skulle dö, eller iallafall svimma av hunger. Hade nämligen inte käkat något sen hotellfrukosten klockan åtta på morgonen, och nu hade klockan redan hunnit bli sju på kvällen.

(Okej, en påse bilar kanske jag hann trycka i mig på tåget. Men kortautomaten på tåget hade slutat funka, sånt där härligt som bara händer när tåget är försenat med haha, så jag kunde inte köpa nåt krubb & bilar var allt jag hade.)

Hursomhelst! Jag är inte bitter för det. Istället tvingade jag stackars Ida att vänta på mig medan jag köpte en sallad, rusade ut ur affären igen & tryckte i mig den. Ohhhhmy vad gott det var :) = inte bitter. bara lycklig att få äta & maten blir ju extra god när man väntat lite :)

Nu har jag iallafall mat. & toapapper. Det kan bli lite krisigt när man inte har något av de två. Men nu är både frysen, kylen och toarullarna fulla haha, så nu kan jag slappna av ett tag.

Resten av kvällen spendades med spontanmyskväll med Ida, köpte med oss kallrökt dip (tydligen...hur vaken är jag?), chips, potatissallad & lax från affären att mumsa på (varav titeln). Såg på film, snackade, käkade... Riktigt mysigt ! :)

Och än en gång svar ja, jag är ganska övertrött. Jag märker själv hur flum jag låter, men det kanske är kul att läsa...? Nån..? Oh well. Kom hem från tentafesten klockan 1-halv 2, gick upp igen klockan 5 för att gå mot tåget till sthlm, åkte tåg & var på jobbkurs hela dagen, & har även spenderat 9 timmar på tåg/buss idag. Tycker jag får vara övertrött då :) Men är som sagt inte bitter, har faktsitk varit en riktigt härlig helg! :D

Att Läckbergs nya bok dessutom är super har ju bara gjort hela tågresan till ett nöje :D Läst nästan halva nu, så nu tänkte jag faktiskt stänga av datorn & krypa ner i sängen med nya favvoboken. Kram på er alla :)

Mitt liv på ett tåg

Svar ja, träsmak (tygsmak) i röven. Haha.
Har faktiskt haft en riktigt trevlig kortweekend i storstaden med jobbkurs & god middag.
Men nu har jag flyttat in på ett tåg istället. Vägarbete på järnvägen så fick åka med ett snigeltåg istället för mitt x2000. Men jag ska inte klaga, har ena sidan i en kuppé för mig själv, så här ligger jag utbredd haha :) Har ju också både telefon, dator & bok, så det här går smidigit även om det tar några timmar extra att komma hem till Kalmar.


yeeeeh

Tentaslasket var riktigt lyckat tyckte jag, kul att prata med classmatesen & bara slappna av. Lägger upp bilder sen :)

Jahaaaanähääää nu ska jag läsa vidare :)