inte för att jag fyllebloggar, meneeehhhh

Nejvars :)
Dock har kvällen varit ett äventyr.
Jag & Sara gick på bio, såg one day som var jättebra tyckte jag, & efter det satt vi i en tunnel & chilla. Mysigt/lodis? i dont know. Hur som helst. Drack lite vin, myste lite. Visste in när bussarna gick hem
Gick till centralen för att kolla det, missade en buss med flit för att bara chilla i kylan.
Nu sitter vi iallafall hemma & nätshoppar tillsammans. Cuz thats what friends do. Eller?
Härlig dag iallfall, puss ! :)

en färgklick i vardagen

Hola amigos!

Även idag har jag göttat mig med lite tacos, myst med Sara & haft det allmänt bra! Har även varit en trip i skolan för att påbörja nästa projekt, ett tidningsomslag som Ylva, Joséphine & jag ska fixa ihop. Spännande spännande :)

Jag & Sara tog en liten promenad på gården förut, tänkte inte direkt på vad jag hade på mig..
Röda converse, lila onepiece & rosa handduksturban på huvudet. Hot! Kanske inte konstigt att folk kikade lite på mig, öhmömn. :)

Ikväll blir det shopping & biiiiio.
& i helgen blir det Linköping.
Life is good.

sleeping beauty

Oojojojojoj. Mätt jag är.
En av mina bästa kompisar är här, så efter att ha gått hela vägen hem till mig i cykelstaden, i en timma eller nåt, lagade vi tacos & drack vin. Grejen är den, att nu känns det som klockan är efter midnatt när den är nästan sju på kvällen. Matkoma, javisst!

Får se vart kvällen leder, kanske hamnar vi på partyyyy hela natten lång, men troligare är väl nästan att vi somnar innan sju. Öhömn. Kul att sariiiis är här iaf!<3

vinterväder ?

Idag har pappa & jag varit på slottet på julmässa. Riktigt mysigt!
Vi kom dit lite halvsent eftersom vi meckade med lägenheten halva dan. Kommer iallafall dit, tittar runt lite smakar lite mat & så. Sen sätter vi oss i resturangen och käkar julbord (mmm!), tar en extra kopp kaffe, bara chillar. Bestämmer oss för att ta en sista titt, & hittar då ytterligare en dörr man kan gå in i. Det visar sig att det är dörren till själva julmässan, hur stort som helst! Så när vi glider in där håller dom på att plocka ned alla stånd & stänga. Så går det när man tar en extra kopp kaffe haha. Men mysigt hade vi iallfall :)

Nu har pappa dock åkt tillbaka till Linkan efter en helg som gått allt för snabbt. Själv har jag flytt in i lägenheten, utanför är det helt kolsvart & det låter som att rutorna ska blåsa in. Stormvarning här i närheten tror jag jag hörde rykten om? Men det innebär ju att jag har en fantastisk möjlighet att plugga lite! Kanske till och med städa lite! Så nu ska jag koka en kopp te & köra ner näsan i böckerna, hörs imorrn istället. Då väntar jag även mer besök från hemstaden, oh så härligt! :D


pretty in pink

Här har ni lite bilder på köket, mitt favoritrum i lägenheten numera :)
Webcambilder, ber om ursäkt för kvaliten. Blev bara så sugen på att lägga upp lite bilder, så jag kunde inte vänta på kameran!
Här har ni iallafall mitt rosa paradis :)



& en av mina nya kastruller jag fått av pappsen<3


vi tänder ett ljus i advent

Idag har vi shoppat sen klockan tio, pappa och jag! Helt slut i fötterna men med många nya fina grejer, så jag är nöjd :)

Vi började med en trip till second hand affären imorse, där jag köpte massa stuff. Bland annat en adventsljusstake och en halmstjärna så nu har jag det lite julpyntat här hemma med :)
Nästa stopp var ikea, som dessutom hade julbord till lunch. Thats right, you heard me. Julbord! :D
Avslutade dagen på citygross, & nu är vi hemma & skruvar upp mitt köksbord.
Helt super att ha pappa här på besök faktiskt :)

Har även fått upp en lampa i hallen, så alla ni kalmariter som questioned me kan sluta upp, nu är det kirrat. Dock bör jag varna långa personer att ni kan slå i huvudet haha :) Lägger upp bilder när min kamera kommer tillbaka, har fortfarande inte träffat Nilla sen jag var i Jönköping för över en månad sedan så den är kvar hos henne :(

Meeeen nu ska jag gå & hjälpa pappsen! Glad första advent på er alla :)

half past 8

Nu börjar det bli kväller. & jag har fortfarande inte lämnat lägenheten. Känns gött.
Har pluggat på hårt, kan en hel tenta utantill nu. Får bara hoppas det kommer liknande frågor när det väl gäller öhöö..
Men så nu har jag tagit paus igen. Sitter & lyssnar lite på klasskompisarna som sänder studentradio, riktigt kul! Imorgon är det våran tur igen, glöm inte att lyssna på oss kl 19.oo :)

På GI-fronten rullar det på. Kan passa på att be om ursäkt till alla i min omgivning som får stå ut med mitt gnäll såfort mat kommer på tal, ehem. Igår på lunchen satt vi ett gäng tjejer, alla med en matlåda framför sig utom jag som åt frukt. Hur som helst, jag frågade varenda människa vad det var för mat de hade med sig, & kände hur jag drägglade vid varje svar. Men frukt är med gott haha. Idag har jag ätit mina smarriga köttbullar med brunsås & svamp igen, samt bacon till frukost. Jordnötssmöret har tagit slut dock... Så mitt kvällssnack, som brukar bestå av äpple & jordnötssmör får bli nåt annat.. Får rota runt lite i skåpen & se vad jag hittar :)

Day 3

Pluggpaus.
Har inte lämnat lägenheten på hela dagen.
Först försov jag mig, som alltid, så bestämde mig för att inte gå ut & fota utan att jag måste fokusera på tentaplugg just nu. Har istället suttit & nött hela dagen, så nu tycker jag att jag förtjänar en liten paus.

Nu är det bara två dagar kvar tills fredag, och jag har sällan längtat så tills det blir fredag!
På lunchen ska vi åka & käka thaimat, & svar ja, screw gi då säger jag bara eheee.
CSN trillar in på kontot, vilket känns behövligt.
& bäst av allt, pappa kommer hit!
Så den här fredagen kommer bli fantastiiiisk.

Nu ska jag försöka sluta va sällskapssjuk efter en heldag i lägenheten, & plugga vidare.. Byee!

Day 2

Gooood afton. Just nu är jag så lycklig! Har precis fått i mig lite mat efter att ha längtat länge, så nu är jag på topp! Köttbullar med brunsås blev det ikväll, goodie.
Annars har det varit en lång dag. Låg i sängen i morse & försökte halvt somna om så jag skulle försova mig haha, antar att jag var riktigt trött. Tillslut gick jag upp en 10 minuter innan jag skulle gå hemifrån, så idag har jag varit riktigt snygg & välfixad. yeah.
Nu tänkte jag nog tappa upp ett varmt bad, tända lite ljus, hälla i massa badskum. & plugga lite. Plugga ska man göra med stil :)
Imorgon ska jag & några ur klassen ut & fota lite inför nästa uppgift i skolan. Ska även fixa iordning en artikel till hejkalmar.se. Här kan ni förresten kika nån är sugen på att läsa lite från oss i mat&dryck redaktionen :)
Vi tänkte även ta en trip förbi biblioteket. Linnestudenterna delar nämligen ut överlevnadspaket till alla linnestudenter. Hur bra är inte det? Så vi ska överleva tiden till CSN, grym idé! Nudlar, frukt, toapapper & kondomer har jag hört rykten om att de ska innehålla, så jag hoppas jag kan få tag i ett paket haha :) Framförallt frukten skulle verkligen uppskattas nu, ill tell you how it goes :)

did you just call me fat? thats right, FAT

Ojojoj. oj.
Skummade igenom senaste inläggen på bloggen. & ja, ordet choklad är nog ett av de mest frekvent använda orden. Haha! Jag&Elli köpte ett 10-pack twix när hon var här i helgen, och svar ja, min halva är redan slut.
Kanske är bra det. Hade jag haft en choklad som låg & ropa mitt namn i kylen under mitt GI-försök hade det kanske inte gått helt... galant.
Men choklad över 70% kakao är tydligen bra GI, eller helt okej att äta iallafall. I think. I hope. Det är lite detsamma med choklad som med alkohol, ju högre procenthalt, dessto bättre, eller? öhöö.. nejdå :) underbara natthumor.

Nae det blir nog lite mer jordnötssmör innan bedtime trots allt. Sen den där goda sömnen.

Day 1

Jag är helt överlycklig. Om exakt en månad sitter jag på flygplanet mot Australien för att möta upp familjen där för en skööön semster. Men det kan ju faktiskt bara innebära en sak: Beach (vintern) 11 - Dags att börja jobba!
Så idag började jag med GI-metoden.
& jag håller på att svälta ihjäl!
GI går ju för er som inte vet ut på att undvika kolhydrater, som är ack så goda och ack så billiga. För en fattig student som mig är det inte så lätt! Haha nejdå, ska inte klaga. Det är mitt eget val & jag ska köra på så länge jag bara orkar. Mitt lilla kvällssnack var iallafall underbart gott, nämligen äppleklyftor som jag doppar i jordnötssmör. mummmma.
För övrigt har jag ätit ett äpple till frukost, sallad till lunch & fisk (bara själva fisken + sås) till kvällsmat.
Har en hel del goda måltider planerade för veckan, speciellt efter fredag när det säger klirr på kontot!
Tänkte lägga upp lite recept här om nånting blir lite sådär extralyckat, så är ni sugna på att köra GI så kör det gärna med mig :) Skulle vara skönt att ha någon som gör samma sak, jag kan inte förklara hur lockande varenda chokladreklam på tv låter just nu haha! :)
Hur länge jag än orkar köra på, & hur beachig jag än blir, tror jag iallafall att Australien kommer bli helt fucking underbart, längtar! :D

Men jahaa nähäää, kanske skulle försöka sova lite, har hört att sömn är bra för kroppen möhöö :) Byyyye

en helg med min syster

I fredags kom lillasyster Elli hit.
Vi skulle gå på bio, tänkte börja med att hämta ut biljetterna & sedan köpa något att äta.
När vi står i bion kan jag bara inte hitta min biocheck (som en fattig student som jag uppskattar så!), & vi vänder ut&in på hela väskan - utan resultat.
Snart inser vi att biochecken inte finns i väskan, helt enkelt. & ganska snart kommer jag på att den måste försvunnit när jag åkte för att lämna tillbaka förra helgens hyrfilmer, innan jag mötte upp Elli.
Så vi cyklar iväg in mot stan, till filmaffären, & jag känner mig hur dum som helst när jag går in & frågar efter min försvunna biocheck.
''Hejsan. Jag har en lite dum fråga, men.. eh, jag lämnade in mina filmer förut & tror jag också lämnade in en biocheck?''
& score, den var kvar :) woho, tack filmkillen!
Innan filmen hann Elli & jag iallafall trycka i oss thaimat på en bänk utanför biografen. Lodisarna Gros, javisst! Men gott vare :) & filmen, Tintin, var riktigt bra faktiskt.

Trots en händelserik fredagkväll blev resten av helgen rätt lugn. Spenderade stor del av den med att försöka hitta ett videoklipp åt Elli på nätet. Hon skulle använda det i ett svenskatal, men hur vi än leta hitta vi det inte. Ikväll, typ en&enhalv timma efter att jag lämnat henne vid tåget igen & sedan fortsatt jakten efter klippet får jag ett sms av henne:
''Oh my god! Haha jag hittade reklamfilmen, men du kommer bli sur, för den var spansk. Jag såg den i Spanien, ehe. Hittade den på direkten när jag kom på det, kom upp som första förslag''.
Haha men åh! Men gött att hon hitta den. Plus, att medan jag hjälpte henne att leta hjälpte hon mig att städa lägenheten. Frivilligt. Hon är verkligen guld värd min Elli <3

Men nu blev det riktigt tomt utan henne faktiskt. Tack&lov har jag lite choklad iallafall höhöööö. Nu, Beck. Talk to you lateeer :)

när bloggen börjar om

Nu kan ni inte tro era ögon va? :)
Tillslut har jag bestämt mig för att börja blogga igen. Blev en period med lite mkt i skolan osv, men nu, nu jävlar :) Så för er som inte gett upp än, here you go!

Idag är det torsdag. Föreläsning imorgonbitti klockan 9. Efter det ska Ellensnällen & jag ut på stan & utforska lunchställen för hejkalmar.se
& sen, efter det, kommer min lillasyster hit. Längtar så! Blir Tintin på bio, lite thaimat kanske, massa mys. (massa godis öhö)

Weeeeellllll. Hör av mig snarast med lite mer om livet här Kalmar. Peace :)