ett typiskt tecken på bra koncentration

Haha, gud.
Jag tänkte läsa igenom senaste blogginläggen lite snabbt, bara föratt, liksom.
Jag kan ju varken stava eller använda rätt uttryck eller ens rätt ord. 
Points to me!
Menade nog inte att ingen tycker att första tentan är rädd, men varför inte skriva så liksom.
Ber iallafall om ursäkt för mina missar.
Nej vetnivad, nu ska jag relaxa lite. Nightinight.

and I want it now

Imorgon ska jag köpa den, äntligen, Camilla Läckbergs nya bok Änglamakerskan.
Läste alla Camilla Läckbergs andra böcker nu sommars & loved them, så imorgon blir det allt en trip till bokhandeln. Ser mer & mer fram tills Stockholmsresan nu, 10 timmar på tåg till att bara läsa... Mmmmmh :)

Nu har jag pluggat som en galning känns det som, & efter att ha pratat med mamma i telefon även kommit fram till att det nog är en bra ide att sova lite istället för att stanna uppe hela natten med anteckningarna. Eftersom Ylva & jag inte lyckades hitta någonstans att pumpa cyklarna - fail - blir det en härlig morgonpromena imorgon vid sådär halv sjusnåret. Up and shine!

Så sov så gott hörrni så uppdaterar jag igen så snart jag hinner, promise!


jag kanske inte klarar det, men det är okej

eller...?
Precis som flera av mina classmates har jag fått lyckan att ta del av lite tentaångest. Gud vad härligt!
Idag har vi sovit, vaknat, pluggat, somnat, vaknat, pluggat, somnat, pluggat osv. Ylva & jag lämnade bara lägenheten under 45 minuter på hela dagen, då bara för att försöka laga våra cyklar & köpa lite mat. Hade nästan glömt hur frisk luft luktar. & hade hunnit glömma hur instängd lägenhet luktade också, under de 45 minuterna vi var borta... Mums!
Nu ligger jag iallafall åter igen i sängen, anteckningsblocket uppe & redo för plugg. Men, helt ärligt, det får gå som det går. Första tentan är väl inte rädd för någon, & är det någon som inte samtycker kan ni gärna få skriva tentan åt mig också! :)

Har iallafall preppat med en påse bilar & en loka inför morgondagen, så då kan det ju knappast gå fel :)

Hur det än går är det tentafest imorgon kväll. Its gonna be wild. På lördag bär det av mot storstaden för jobbkurs. Tåget lämnar Kalmar sju a.m. så vi får se hur bra jag mår då haha. Men ser faktiskt fram emot lite utflykt & kurs, kan nog bli riktigt kul!

Men nu tänkte jag som sagt fortsätta på dagens rutin, plugga, sova, plugga, sova. Talk to you later!

dudududumleeee

Idag hade vi vår sista föreläsning innan tentan, börjar känna mig skapligt redo nu iallafall!
När jag & Ylva vandrat hem från skolan igen tänkte vi plugga lite, men när jag sneglade över på Ylva borta i bäddsoffan såg jag att hon somnat. Då kände jag plötsligt hur trött jag också var. Så jag sov. & sov. & sov. I ungefär tre timmar. Men nu har jag både hunnit vakna till, laga & äta kvällsmat & plugga en hel del.

Ikväll blev det vegetarisk dinner, en smarrig sallad. Blandade ihop isbergssallad, rödlök, sparris, feta ost & svamp som jag stekt upp. & dressing såklart. Delicious! Tror jag är inne i en svampperiod haha, men det är ju höstigt & så sjukt gott. Nu har jag snart arbetat mig egenom en stor burk färska champinjoner dock, så på måndag blir det storhandling igen!

Börjar verkligen se fram emot tentafesten nu assa! Its gonna be crazy :)
Tänkte ha på mig min nya blåa klänning och höga klackar. Mums.

Jahaneheeee nu fortsätter plugget. Har ju trots allt preppat med en dumlepåse, hellyeah!

Läsdag

Har varit hemma idag & pluggat. Tänkte åka in till bibblan men min cykel har ju fortfarande ingen luft & min mobil funkar dessutom inte pga att telenätet ligger nere. Men har fått en hel del läsning gjort, men börjar känna mig riktigt nervös för tentan iaf! Men det får gå som det går, första tentan är ju svår liksom.

På lördag bär det även mot Stockholm där jag ska på kurs för nya jobbet. Dem skickade precis ut ett mejl där man skulle bestämma vilken mat man ville ha, & gud vad hungrig jag blev av att läsa det mejlet haha.. :) Ska faktiskt bli skönt att åka tåg på lördag, tänkte ladda ner massa bra filmer & är väldigt sugen på att köpa Camilla Läckbergs nya bok. Har hela tiden tänkt att jag ska plugga som bara den på tåget, men då är ju redan den här kursen slut & nästa har inte hunnit börja haha. Så det ska bli skönt med lite fritid :)

Jahanähä, om man skulle renskriva lite anteckningar till kanske! Talk to you later :)

5 dagar kvar

Av gemenskapen. Av att slippa bo ensam. Av att slippa vara rädd för monstrena i garderoben.
Nu skrämde ju Ylva livet ur mig när hon sa att ''jag bor ju faktiskt inte själv än...'' & det gör ju inte jag heller. Tre nätter har jag bott själv sen jag flyttade till Kalmar för över en månad sen, & det har fan varit ganska läskigt haha! Ovant om inte annat! (det har varit helt underbart med mina sambos assa!)

Idag har jag pratat en hel del med folk hemma & hemifrån men som också flyttat. Skönt att man har kvar vännerna trots att man flyttar åt olika håll, betyder verkligen världen :)

& idag har jag pluggat på som bara den. Tappade upp ett bad & la mig där (säger bara thankgod för mitt badkar haha!) Jag orkar inte stressa upp mig över tentan men är ofta helt supertrött & med världens huvudvärk. Somnade i badkaret förut haha... Inte bra, inte bra alls. Egentligen. Men det var skönt att bara slockna. Vaknade utav att någon sjöng för mig, typ ''Nannaaa. Nannaaa'', som att hon någon sjöng mitt namn lite vagt. Då märkte jag att jag höll på att glida ner i badet. Ganska läskigt.

Så imorgon ska jag göra någonting roligt täntke jag, inte stressa upp mig. Typ nåt spontant. Köpa en fin tröja eller något. Sånt blir man glad av. Eller åka & hälsa på min syster hemma. Det skulle jag verkligen vilja. Elli var så himla söt förut idag, fick ett sms att jag inte skulle glömma att jag älskar henne. Det värmde verkligen, men åh vad jag saknar henne.

Well, nu ska jag somna framför en bra serie. Kanske äta lite chokladpudding, hur gott vore inte det? Mmmm, studentmagen <3

Ett litet middagstips!

Nu har jag lagat lite mumsiga tacos till mig & Ylva.
Dock blev det inte vanliga tacos riktigt eftersom den turkiska yoghurten hade blivit gammal (Är det där mögel...? Nej, eller? Jo det är mögel... eller? Mn om vi äter där det inte är mögel...? haha Ylva & jag är kungar) så blev den inte fullt så såsig som vanligt.
Däremot hade jag i lite annat smarrigt i min taco som kanske inte är everyday tacoingredienser. Men jag tycker är riktigt gott & tänkte därför tipsa er om det. Nämligen att skära & steka upp lite färska champinjoner i smör & lägga i tacosen. Blir en helt annan smak men oh så gott, lite skogsaktigt! Sen hade jag även färsk baby spenat i som jag tycker ger tacosen en väldigt frisk smak.
Så om ni funderar på tacos så kanske ni ska testa detta nästa gång hihi :)

Bio, middag & bad

Igårkväll var riktigt mysigt. Jag & Ellen gick på bio & käkade en riktigt lyxig middag på McDonalds. Kan itne bli mkt bättre. & när jag kom hem passade jag dessutom på att tända ljus & sjunka ner i ett varmt bad. Mhmmm :)

Vi var & såg Crazy Stupid Love, riktigt bra film faktiskt. Blev förvånad. Brukar ha lite svårt för Steve Carell eftersom jag tycker att han brukar bli lite överdriven, men den här filmen gillade jag verkligen. Både skrattade & grät, det tycker jag gör en bra film.



Nu är jag hemkommen från skolan, har jobbat med ett grupparbete hela dagen & tänkte nu laga mig nåt mummmmsigt att käka. Talk to yaaa later


check it out!

Nu har mitt recept publicerats på hejkalmar.se, gå gärna in & kolla!

www.hejkalmar.se

thank god its FRIDAY

Med underbara kompisar från Linköping på besök & även härligt kalmarfolk blev det en riktigt lyckad utgång igår. Här har ni lite pics ! :)
























What a Wednesdaynight

Insåg att jag inte lagt upp några bilder från i onsdags, så here you go!
Var en riktigt mysig kväll på studentpuben, sjösjukan & max med härligt folk.


finfina glas :)


Studentpuben


Ylva&Sara


yeeeah


hahaha whattup!


Elin, jag, Ellen, Ylva & Sara



:D


peopleee


party!


fina tjejor<3


försökte ta en bild på hur sjösjukan ser ut haha


& så lite lambo!

Well that about sums it up (:

Det finns människor till allt...

Igår skulle jag & Ida storhandla, men det blev ett betydligt större projekt än det hade behövt. Någon hade nämligen låst fast min cykel i cykelstället med ett annat lås. Fun. Så vi tog bussen ut till Hansa & släpade hem kassarna, haha herregud vad roliga vi måste sett ut! Helt genomsvett & med blåsor i händerna haha, har faktiskt träningsverk idag... Haha!
Hur som helst, jag köpte en stor tång, & efter att fått godkännande från polisen lyckades jag & Ida klippa upp låset. Men sen märkte jag att personen också släppt ut luften ur framhjulet på cykeln.. Så nu får jag gå överallt haha, känns hur skumt som helst...
Men jag menar inte att klaga. Det var faktiskt väldigt skönt att åka taxi hela vägen hem igårkväll hihi. Mer om gårdagen snart! Byyye


Oh whattanight !

Rullade precis in hemma efter en riktigt mysig kväll ute med några härliga tjejor. Hann med att vara på både studentpuben, sjösjukan (första gången jag faktiskt var där haha), & max såklart. Satt mest & chilla, tog en öl, snacka. Ae riktigt mysigt helt enkelt.

Så nu, efter 2 supreme jr, känner jag mig redo för sängen haha. Ylva ligger & asgarvar & läser upp kattskämt för mig.
 Haha, katt åt kattsand... Skit också.
Katt åt lampa, blev tänd.
Katt åt batteri, gjorde volt.
Haha herregud vad söt hon är!

Iallafall. Ska lägga mig & försöka sluta skratta. Lägger upp bilder av kvällens bravader imorgon, för ikväll har kameran varit framme som bara den hehe (:

Sleep tight!

Let's get it cooking!

Nu är jag tillslut hemkommen från vad som kändes som en riktigt lång dag i skolan. Det var väldigt intressant, precis som alltid, & kul att träffa kompisarna, precis som alltid. Men har haft väldigt ont i magen & huvudet så det var skönt att komma hem. Så nu ska jag laga mat & bara koppla bort ett tag. Är för övrigt så himla glad över mitt stora kök så jag verkligen kan få laga lite mat. Loving it. Får se hur slutresultatet blir haha så kanske det kommer upp lite recept sen.


OH NO

Haha det är tydligen bara i min webläsare som min blogg ser bra ut, fan vilken loser :( Får kolla mer på det efter skolan men då tar jag ju genast tillbaka hur nöjd jag var haha.

Godmorgon gottfolk

Som ni förhoppningsvis ser har jag fixat lite här på bloggen. Känner mig faktiskt jättenöjd. Med tanke på mina kunskaper i grafisk design osv så tycker jag faktiskt att den blev riktigt fin (:

Just nu är jag nyäten, lassange blev det idag, & snart är det dags att bege sig mot skolan för föreläsning. Efter det tror jag det blir en liten trip till Giraffen köpcenter, för att kolla runt lite där & eventuellt köpa nån flaska vin till kvällen. Just nu känner jag mig dock ganska trött, så blir kanske en flaska läsk istället haha. Ska iallafall bli roligt att göra nåt med kompisarna, sen spelar det ju inte så stor roll vad man dricker.

Måste även laga ett stort lass mat snart. Vi bestämde nämligen på redaktionsmötet att jag ska lägga upp ett recept till hejkalmar.se på söndag. Så imorgon, när vi är lediga, tänkte jag vara riktigt produktiv hela dagen. Plugg, matlagning, ännu mera plugg... Så ikväll tänkte jag inte köra allt för hårt som sagt, vill ju kunna function imorgon.

Men nu bär det av mot skolan, tjaaa!

Kebabkväll

Sitter & myser med Ylva i soffan, helt slut efter att jag precis fått i mig nästan en hel kebabrulle haha. Vi satt & funderade över vad för vi skulle laga för mat ikväll, & kom fram till att det verkligen börjar bli dags för den där trippen till affären. Nu är till&med kycklingen slut haha, då är det illa!

Så då blev det kebab för mig & pizza för Ylva. Mummma. Sen lite chips på det. Jobbar stenhårt på den där studentmagen haha.

Imorgon blir det dock till att gå ut & dansa & bränna kalorierna! Vi är lediga på torsdag, så då är vi några tjejer som tänkte ha lite kul mitt i pluggandet & gå ut en sväng. Känns ganska behövligt. Ska sitta verkligen hela helgen med plugg, så behöver några timmar med annat att tänka på. Men nu ska jag nog sätta igång med essän vi ska lämna in, hörs seeeen.

Anmälan till universitetet

Hejsan alla!
Tänkte bara påminna alla er som är sugna på att börja plugga att antagning.se är öppen för anmälningar till vårterminen 2012. Själv har jag varit inne & kikat på lite kurser. Funderar nämligen på att läsa en distanskurs i vår, & har hittat några kurser som lockar. Skulle det vara så att jag stenhårt kuggar alla tentor vi har innan man måste svara ja eller nej angående vårterminens kurser tackar jag självklart nej haha. Vill ju helst av allt klara av programmet jag läser (: Men det skulle vara roligt att läsa något annat vid sidan av också.

Hur som helst, tänkte bara påminna alla som är lite sugna på att plugga. & överväger ni att börja plugga i Kalmar kan jag verkligen rekomendera det! Mitt hem är även öppet för alla vännerna som inte har någonstans att bo i början, eller som bara vill komma ner & kolla hur Kalmar är innan man bestämmer sig. Jag gillar sällskap vetni haha (:

Men nu tänkte jag slå upp böckerna & sätta igång med plugget. Talk to you laaater :D

Lunchtime (:

Precis hemkommen från dagens föreläsning. Paniken över tentan börjar släppa lite, & det börjar faktiskt kännas som jag kan en hel del. Men jag ska väl inte säga för mkt haha, hoppas jag inte sitter där dagen av tentan med världens blackout. Man vet ju faktiskt aldrig.

Nu ska jag laga lite käk till mig & Ylva. Kyckling med currysås & spagetti bjuds det på idag. Det känns lite som att min kost för tillfället består av kyckling & pasta, men det är det som finns hemma just nu haha. På fredag blir det till att storhandla. Lönehelg - woop woop!

Ikväll är det även redaktionsmöte för hejkalmar.se som jag förstått det, & jag trooor att jag ska skriva denna veckas storkok. Så nu är det bara att börja brainstorma vad jag kan tänkas laga för gott (:

Well, uppdaterar mera senare. Byyye (:

Jätteenkelt & Jättegott!

Tortelini med ostsås & kyckling

Till tre portioner behöver du:

- 250g tortelini, gärna med ost&kyckling fyllning
- 2 stora kycklingfiléer
- Ett paket Keldasås ''Fyra ostar'' 4dl

Gör såhär:

Tina kycklingen i micron (om den varit fryst) samtidigt som du kokar upp vatten till tortelini.
Salta vattnet & lägg i tortelinin.
Stek kycklingen i matlagningsmargarin på låg värme så blir den riktigt saftig. Salta & ha på grillkrydda.
När tortelinin är klar häller du av den, & häller sedan tillbaka den i kastrullen.
Blanda i ostsåsen & kycklingen & rör om på plattan i någon minut så såsen hinner bli varm.
Sen är det bara att servera! :)

Hoppas det smakar!


NITTON NOLLNOLL

Nu är jag hemkommen igen, efter en riktigt händelserik dag. Radiomötet gick bra, & vi har även bytt namn till NITTON NOLLNOLL. Vi kommer sända kl 19.oo på torsdagar, varje torsdag från&med några veckor fram, vet inte riktigt när vi börjar sända faktiskt.. Men uppdaterar med det med, samt länk, när jag har mer infooo ;)

Efter radiomötet åkte jag & Ida & köpte sushi. Slemmig, rå fisk. Haha nejdå, det var helt okej. För att aldrig ha gillat sushi var jag faktiskt lyckligt överraskad. Vi tog iallafall med oss maten hem till Ida där vi käkade framför Pinapple Express. Riktigt mysigt assa!

Nu har jag startat min tredje tvätt sen jag kom till Kalmar, & ska snart byta om till pjamas & slockna framför nån film. Imorgon börjar förläsningen nio så ingen sovmorgon här inte! Men är faktiskt riktigt trött så det ska bara bli skönt med tidig sänggång, hinna ladda upp krafterna. Ser fram emot en produktiv dag imorgon, tänkte få mkt plugg gjort!

Peace out & sov gott (:

Radiomöte snart dåå

Just nu ligger jag på soffan, helt slut efter att ha ätit en stor tallrik tortelini med ostsås & kyckling.. tänkte att jag lägger upp receptet snart! Men matkoma säger jag bara.
Snart måste jag dock pallra mig upp ur den här ursköna soffan & cykla tillbaka till skolan. Nämligen radiomöte idag. Woho :)
Vi har bestämt att vårt radioprogram ska heta Gobitarna, & det fantastiska radioteamet består av Josephine, Livia, Lisa, Ellen & mig. Tror det kommer blir riktigt roligt, både att göra & förhoppningsvis att lyssna på. Så när jag vet mer om tid & dag & så uppdaterar jag med det ;)
Naej nu måste jag rusa! Byyye (:


Goodmorning sunshine!

Ylva står mitt emot en kille & quoatar nån Harry Potter film. & jag försöker slita ut skosnöret ur min sko för att kunna använda det som bälte.
Så uppfattade jag min morgon.
Kanske inte helt 100.
Insåg ganska snart att Ylva pratade i telefon. & inte angående Harry Potter haha.
Nu är jag iaf uppe, tänkte ta ett bad snart innan jag lagar frukost/lunch.
Tror (hoppas) att jag & Ylva börjat forma en liten deal.. Nämnde att jag gärna lagar all mat om hon diskar, & hon verkade positiv till idén. Håller tummarna, hur great vore inte det haha (:

Påtal om mat så har Ellens storkoks recept kommit upp på Hejkalmar.se, så vet ni inte vad ni ska laga för mat ikväll så rekomenderar jag starkt hennes Kyckling från Kina. Här har ni länken! http://www.hejkalmar.se/artiklar/view/sondagskoket-kyckling-fran-kina-i-kalmar

Nej nu ska jag bada (: Hörs sen!


My new SAMBO

Ellen har fått sin lägenhet! Så nu bor hon inte längre hos mig men jag hoppas & tror att hon klarar sig bra på egen hand också (:
Själv vill jag gärna slippa vara ensam så jag är bara helt jätteglad att kunna säga att jag nu har en ny sambo, nämligen Ylva, som flyttade in ikväll. Woho :D



In love with last night

Herregud vilken mysig helg det här har varit! & så snabbt den gått!
Känns som jag precis åkte till Linköping, men jag är visst redan tillbaka i Kalmar.
Kändes väldigt jobbigt att åka, om jag ska vara helt ärlig. Jag & Ida fick lite hemlängtan (till Linköping) på tåget tillbaka hem till Kalmar, men det tror jag bara tyder på att det faktiskt varit en riktigt underbar helg!

Att luncha & fika med vännerna, umgås med familjen, baka med lillasyrran & mysa med pojkvännen - allt kändes så himla vant samtidigt som jag verkligen försökte ta vara på varje ögonblick . Första gången jag är hemma på en månad, & jag har faktiskt ingen aning när jag kommer åka tillbaka till Linköping nästa gång. Skum känsla.

Började böla när jag kramade lillsyrran hejdå haha :( Är så van att umgås med henne varje dag, & hon är dessutom min bästa vän, så det är inte lätt att vara ifrån henne. Tack&lov för sms & internet säger jag bara haha! :D

Världens sötaste pojkvän har man också, som laga lyxig middag till mig med kött, tsatsiki & vin & allt. Så lite film (& tvspel såklart) på det! IN LOVE with last night (:

Men det var också riktigt skönt att låsa upp dörren till lägenheten & känna att man kommer hem. Äntligen. Efter en cykeltur i regnet. Sitter med en kopp te & tittar på TV lite nu, innan jag ska krypa ner i sängen.

Imorgon blir det föreläsning, följt av sushi-käk med Ida. Jag som inte gillar sushi? Haha men jag är jättepepp, faktiskt hur sugen som helst på sushi... Whats wrong with me? ;) Återkommer im om hur det går haha. Sov sött hörrni (:

Tidigt en lördagsmorgon...

Godmorgon alla! :D

Imorse ringde klockan halv 10, för Dan & jag skulle hem till familjen & äta brunch.
Champinjoner i ugn, skramlade ägg, bacon, tunnbröd & smoothie - YUMMIE! :D

Nu tänkte även jag & lillasyrran passa på att baka nåt smarrigt & gamea lite.. Gotta love it :)
Riktigt härligt att vara hemma i Linköping faktiskt, även om det känns ganska konstigt. Lunchade med massa härliga vänner som jag saknat som bara den igår, & ska försöka träffa ännu fler av mina vänner innan jag åker hem till Kalmar igen.

Nej, nu blir det det bakkalas. Hörs senare jaooo :)

Torsdag - LKPG

Godmorgon alla (:

Shit vad hurtig jag känner mig som gick upp ur sängen halv sju imorse. Men det är en hektisk dag där mkt står på schemat, så man måste börja tidigt haha. Har tagit en lååång dusch nu, & nu ska jag packa inför resan till Linköping & diska det sista så jag kan komma hem till ett rent kök på söndag.

Det ska bli så himla roligt att åka hem till Linköping lite faktiskt. Ska bli så mysigt att träffa familjen, vännerna & pojkvännen, men det är en lite skum känsla också. Har ju inte varit i Linköping på tre & en halv vecka.. Men som sagt, det ska bli riktigt kul!

Har föreläsning hela dagen idag istort sett, från nio till fem. & sen går tåget halv sju. Ylva & Ida ska också hem till Linköping, så det är skönt att slippa sitta på ett tåg själv i tre timmar.

Well, nu har jag mycket att stå i haha. Hoppas vi ses i helgen! puss(:

Kvällens pjamasmode

Som sagt, högen med pjamasbyxor är näst intill oändlig, & här kommer ytterligare ett par. Tror att jag fått dessa i present av min syster? Söta små äpplen iaf hihi:)



HMM! Till helgen ska jag hem till LINKÖÖÖPING, woho :) Så efter det kommer det bli massvis med skvaller & härligheter, så förhoppningsvis slipper ni mitt härliga utfyllnadsmaterial som bara jag tycker är roligt när jag är sådär härligt övertrött haha. Well, talk to you all later! & lkpg-bor, SEE YAAH TOMORROW! :D


Whatup Sexxxii?




(Sexxxiii = Ida, Sanna, Ellen.. yeah!)


Onsdag - Diskdag

Gud vad skönt det är att verkligen sova ut! Hade inte ställt någon väckarklocka idag heller, men solen väcker mig vid nio varje morgon iaf. Ganska skönt sätt att vakna. (men note to self: måste köpa rullgardiner för dom dagarna jag inte vill vakna vid nio).

Efter att ha somnat om några gånger tänkte jag att det nog ändå var dags att gå upp & börja göra allt det jag tänkt göra innan föreläsningen. Men då berättar Ellen för mig att föreläsningen är inställd. Å ena sidan tråkigt, tycker föreläsningarna är väldigt intressanta. Å andra sidan innebär det att jag har en chans att tackla diskberget jag började demolera igår. Haha usch, föreläsning låter så himla mkt roligare än disk..

Ska även ta en trip till Hansa idag & shoppishoppa lite med Ida. Patricia & Matilda fyller ju år i helgen så måste passa på att köpa lite presenter. Stormen, Katrina tror jag hon heter va, har även lagt sig lite. Men som alla säger, så är det ju jämt motvind i Kalmar haha :) Men det ska ändå bli skönt att komma ut.

Nu ska jag hugga in på ytterligare en frukostmacka, mummmms!


Kvällens outfit: Pjamas Special

Vuxenpoints till mig? Idag har jag pluggat, diskat, tvättat och handlat. Personligen känner jag mig väldigt flitig. Även imorgon ska jag sysselsätta mig med läsning innan föreläsningen. Första tentan börjar ju närma sig, & jag tror att det är fler än jag som börjar bli nervösa. Den 30e smäller det. Min första tenta någonsin. Wow.

Har ju som ni vet även hunnit med att vara på radiomöte, & maan är jag taggad hihi :)
Ellen, Livia & jag har pratat ihop oss lite och pratar om att börja senda tillsammans. Lovar att lägga upp mer info när det hela drar igång ifall nån är intresserad av att lyssna. Det kommer att gå att zoona in på radion här i Kalmar eller gå in på nätet & lyssna:)

& nu... Till Ellens ära. Kvällens outfit. Jag har nog nämligen bevisat under den dryga veckan vi bott tillsammans att jag har ett stort lager pjamasbyxor. Kan bara inte förstå hennes skrattande kommentar ''men vad är det där?'', om mina otroligt sköna & honestly väldigt söta pjamasbrallor :)



Nu ska jag krya ner i sängen & sooova lite. Uppdaterar mer im.
Inser själv att det kanske inte är lika spännande när det inte händer värsta eventet varje dag som under insparken, men ni är så söta som läser iaf :) försöker skirva lite allmänt om livet här, för jag saknar er kära lkpg bor!!


Tisdag - Läsdag = Sovdag? OH NO


Nej minsann, idag blev det ingen sovmorgon. Själv hade jag ''råkat'' glömma ställa klockan, men klockan nio ringde Ellens & några minuter senare ringde min syster till mig (vilket verkligen inte klassas som något dåligt, bara ett såkallat wakeup call haha). Så det var inte mycket annat att göra än att kravla mig upp ur sängen & slänga på mig kläder. Idag har vi nämligen läsdag, & vi var ett gäng som bestämt oss för att träffas på bibblan och få lite plugg gjort. Ingen sovmorgon här inte.

Men det var nog bra, har faktistk fått en hel del plugg & ännu mera roligt snack gjort idag, så det känns bra :) Efteråt lunchade vi på max som belöning, yummie! Men senare ikväll ska jag åter igen cykla iväg hemifrån, & då för att gå på ett möte om skolradion. Jag & några tjejer till funderar på att vara med, its gonna be awesome!


Lördag - JOM-fest










Meet the sambo


Ja, det är sant! Jag har gått & skaffat sambo. Åtminståne tillsvidare.
Här har ni Ellen, som ska bo hos mig tills nu på fredag (16/9). Riktigt skönt att slippa bo ensam tycker jag personligen. De få kvällar jag behövt bo själv har jag känt på handtaget ett antal gånger & kikat i alla garderober innan jag vågat somna haha. Min pojkvän kallar mig mesig men man måste ju vara på den säkra sidan haha!

Men jag & Ellen har gjort mer än att bara bo ihop haha... Vi har nämligen båda två gått med & börjat skriva för Hejkalmar, på mat&dryck redaktionen. Där kommer vi & resten av redaktionen att lägga upp recept, drinktips, vinlista och mycket annat roligt. Så håll utkik på www.hejkalmar.se :)


Söndag - Lillasystrami <3

Lördag kväll sa jag hejdå till pappa & Anita, efter en smarrig middag & en rolig kväll. Redan nästa dag skulle det komma ännu en liten Linköpingsbo hem till mig, nämligen min älskade syster Elli. Bio, subway, thaimat, shopping... Vi hann med mycket :) Älskar dig Elli! <3


Lördag - Finbesök från Linkan

Under Lördagen fick jag vakna tidigt, diska & städa efter mig hemma hos Ida för att sedan skynda vidare hem till mig. Jag väntade nämligen finbesök hemmifrån Linköping, och var ju tvungen att städa undan efter gårdagens festerier. Snart dök nämligen pappa & hans sambo upp, och gud vad roligt det var att se dem!

Med sig hade de ett släpt fullt med allt mitt skrot, så förmiddagen spenderades med att konka grejer & åka till Ikea för att köpa mig en soffa. Allt som allt var det ett väldigt mysigt besök, även om det hela kändes väldigt overkligt. Jag har sagt det förut, men säger det igen, precis lika förvånad som sist... Nu börjar det på riktigt!


Fredag - party @ my place

Har man en lägenhet måste man ju ha fest :)
Fredag innebar avslutningscermonin, så Ellen, Ida, Sara & jag passade på att inviga min då väldigt tomma lägenhet med lite pre-party. Plastmuggar & värmeljus, kan det bli en bättre förfest?
Kvällen till ära fick vi även (äntligen) ta av oss våra turkosa band, och börja räkna oss själva som ettor!
& när kvällen började dra sig mot ett slut I got lucky, och hittade en sovkamrat. Ida. :)
Hade varken hunnit få säng eller madrass till mitt place än så min snälla gymnasieklasskompis lät mig slagga på hennes soffa ytterligare en natt.. tack! :)
& eftersom Max har öppet till tre på helgerna var en trip dit påväg hem ett måste, vilket resulterade i ett berg av hamburgare och några avsnitt av skins i Idas lägenhet. Otroligt mysig kväll!

 Sara :)

 Ellen :)

 Ida :)

 Jag - oh yeaaah







 BANDEN AV!! :D

Internet - check!

Nu, nu har jag äntligen börjat komma till rätta ordentligt! Sängen, kastrullerna, bäddsoffan, internet, allt är på plats! Har till och med börjat kalla lägenheten för hemma utan att själv vara medveten om det, vilket känns bra :)

Nu tänkte jag lägga upp mer än en veckas uppdateringar, så läs och njut. Här kommer lite bilder på plejset :)




Fredag - Inflytt?

Herregud vad spännande det ska bli!

Dagens plan består alltså av att träffa mäklaren & få min nyckel, för att sedan shoppa shoppa shoppa. Måste köpa många av de nödvändigaste sakerna till en lägenhet, eftersom jag inte kunde få med mig hur mkt som helst i resväskan där jag har mina saker nu. Exempelvis har jag bara en tallrik med mig, och inte ett enda glas. Dessutom måste jag ju ha någonting att sova på innan pappa kommer hit med min säng imorgon, så jag tänkte dessutom passa på att köpa mig en bäddsoffa. Så en trip till Ikea blir det också.

Ikväll har vi vår avslutningscermoni för insparken. Det känns helt overkligt hur snabbt de här två veckorna gått, samtidigt som det känns som man varit här för alltid. Jag ser iallafall fram emot en riktigt kul kväll, & kvällen till ära ska alla vara lite extra finklädda, varav den eviga frågan: Vad ska man ha på sig?

Får klura på det, men lägger upp bilder & info nästa gång jag får tillgång till internet. Promise!

Torsdag - Vad är en nyhet?

Efter att ha haft två föreläsningar som var ganska introducerande för kursen hade vi i torsdags vår första egentliga föreläsning. Personligen tyckte jag att det var hur intressant som helst, och antecknade måånga sidor om vad som är viktigt för att en nyhet ska bli en nyhet, om nyhetstorka med mera med mera. En del av grejerna är sånt man kanske hade tänkt på tidigare men det var väldigt intressant att höra föreläsaren berätta om det. Det satte det liksom i ett annat ljus. Det var i varje fall min uppfattning, så jag var riktigt nöjd :)

Under torsdagen fick jag också själv en nyhet, som jag blev väldigt glad över att höra. Min lägenhet är klar för inflytt! Jag var bara tvungen att skynda mig till banken efter föreläsningen och skriva på papprena, som sedan skulle skickas till Linköping där pappa skulle skriva på dem. Hur som helst så borde inflytt ske idag (fredag), och det känns hur spännande som helst! :D

Så i helgen kommer pappa och hans sambo hit med ett flyttlass grejer, och på söndag kommer min lillasyster och hälsar på. Ska bli hur mysigt som helst att träffa familjen igen! :)

Mera bilder från Pubrundan

 

 

 
 


Onsdag - Pubrunda

Vi möts vid Larmtorget, delas in i lag, får varsin lista med uppdrag. Varje utfört uppdrag ger olika poäng, och det lag som samlat flest poäng vinner. Kombinera detta med att uppdragen ska utföras på krogar, och att många av uppdragen går ut på att dricka alkohol eller ge faddrarna alkohol... Det garanterar en sjukt kul kväll!

Exempel på uppdrag:

20 armhävningar
Häv en öl
Hela laget sjunger snapsvisa som avslutas med en skål
Ge en fadder en öl
Ge en fadder en drink
Ge en fadder en shot
Drick ett glas vatten (dock menade vissa lag att de fick minuspoäng för detta haha)

osv osv.

Det roligaste var nog när hela laget gick på led baklänges, med skorna på fel fot, och sjöng lilla snigel tills vi kom till nästa krog. Att Aron dessutom hade min klänning på sig, and man did he pull it off, gjorde ju det hela bara så mycket bättre! Man fick nämligen poäng för att byta kläder med någon av motsatt kön, och visst tusan ska man ge allt för laget?













fler bilder kommer ;)


Tisdag - Kung på Caps

Dagens kvällsmat: Hamburgare & rödvin i regnet under mitt rosa paraply tillsammans med Ylva.
Sen: Kung på caps!