fixat för försäljning!

Om det är någon som är sugen på att flytta till Kalmar, eller som kanske redan bor i Kalmar men som vill byta bostad, så kan jag verkligen rekommendera min finfina etta.
Som de flesta av er säkert vet kommer jag att flytta hem till Östergötland igen i höst, för att fortsätta mina studier där. Igår blev det spikat & klart när jag fick ett antagningsbesked, svart på vitt, inför hösten. Kommer att hoppa in i Kultur, Samhälle & Mediagestaltningsprogrammet i årskurs två i Norrköping. Därför ska jag nu sälja min älskade lya, som pappa hjälpte mig att fixa ännu finare när han var här i helgen.
Det känns faktiskt ganska tråkigt att flytta. Det känns som rätt beslut, javisst, men samtidigt har man ju fått ett liv här och jag har börjat trivas väldigt bra igen nu, även om jag hade en liten svacka för några månader sedan. Nu när vi målat om lägenheten, satt dit lister, satt fast sladdarna till lamporna, fixat badrummet fint osv, så känns det faktiskt otroligt hemtrevligt här.
Men jag ska inte deppa ihop för det. Lägenheten & jag har ju hela sommaren på oss att skapa ännu mer minnen ihop. & de vänner jag fått här kommer ju inte försvinna heller. Jag ger mig ju bara ut på nya äventyr :)
Nu är det bara bostadsjakten i Norrköping som väntar, så är det någon som har ett tips på allt från studentrum till fyror så hör gärna av er ;)

På tal om något helt annat, så har min dag idag varit väldigt... intressant.
Jag sov hos min syster i Norrköping de två senaste nätterna, hur mysigt som helst, & idag hoppade jag på tåget tillbaka mot Kalmar igen. Vad jag inte visste var att man inte längre kan köpa biljett på tåget med kontanter, och vilka problem detta skulle komma att orsaka. Höll på att bli avslängd i Rimforsa eftersom jag inte hade någon giltig biljett, & inte heller kunde köpa något för mitt kort inte funkade i automaten. Började gråta, of course, trött & stressad som jag var. Pinsamt. Men har vant mig.
Fick iallafall, kanske pga mina tårar som faktiskt var äkta (om tågvärden läser detta behöver du inte betvivla det!), åka vidare med tåget med löftet att jag skulle gå & köpa en biljett när jag väl kom fram till Kalmar & komma & visa upp den för tågvärden.
Efter lite mer än halva resan kom tågvärden fram igen & föreslog att jag kunde rusa av tåget i Berga där det stannade i fem minuter, & köpa en biljett där, vilket jag gjorde. Var ganska skraj att tåg med dator, skolpapper & allt mitt smink skulle åka iväg utan mig, men hann tack & lov med tåget igen :) Så resan till Kalmar kostade mig bara 49 kr, istället för de 171 det vanligtvis kostar. Vet dock inte om det var värt det, hade hellre betalat fullt pris från början & sluppit the drama & the tears.
När jag väl kom till Kalmar plockade min kära vän Ida upp mig med sin bil. Snacka om härligt! Hade förberett mig på en 1½ timmas promenad med tungt bagage när jag insåg att jag inte hade någon cykel på station.
Ida & jag åkte till skolan & hämtade ut en kamera, för att sedan bege oss vidare till ett movie location, nämligen my place. Där agerade Ida skådis till min blivande enminutsfilm för skolan. Efter det blev det pizza, big brother & skit snack. Inte en helt fel kväll alltså :)

Nu börjar jag dock få jätteont i halsen, & är otroligt avskräckt från att bli sjuk sen bihåleincidenten, så jag ska nog ta & lägga mig i sängen redan nu tror jag. Så godnatt alla, hoppas allt är fint med er :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback